Ahşap Oyuncak Atölyesi

Çocuklara ve Büyüklere Oyuncaklar

Ahşap Oyuncak Atölyesi Kadir Has Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi tarafından düzenlenecek bir
atölyedir.
Program oluşturma aşamasında olduğumuz için şu an detaylı bilgi veremiyoruz ancak blogumuzu
izleyerek
projelerimiz ve detaylarla ilgili bilgi alabilirsiniz. İlerde bilgilendirilmek isterseniz blogumuza
yorum bırakabilirsiniz. Yorumlarımız denetlenerek yayınlandığından email adresinizin
blogda yayınlanmayacağından emin olabilirsiniz!

10 Aralık 2010 Cuma

Ağaç seçimini noktaladık

Bu hafta ağaç seçimini yapmış bulunuyoruz. Aklımızda kavakla çalışmak vardı ama netice farklı oldu. Çalıştığımız ağaçlar:

Ayons: Hevesle denediğimiz bu ağaç oldukça yumuşak, işlemesi kolay, diğerlerine göre daha sıcak bir rengi olan bir ağaç. Aslında araştırmalarımıza göre bu ağaç oldukça dayanıklıymış. Fakat bizim yaptığımız uygulamalarda ağacın oyuncak için fazla yumuşak olduğu ortaya çıktı. Yavrukuşlar dişlediğinde iz kalsın istemediğimiz için bu ağacı eledik.

Kavak: Kavak ayonstan biraz daha sert olmakla birlikte o da oldukça yumuşak, işlemesi kolay. Fakat yumuşak ağaçların yapısı daha seyrek liflerden oluştuğu için bitmiş üründe bu lifler biraz fazla göze batabiliyor. Bu ağaçla çalışmayı sürdüreceğiz ama "büyüklere" oyuncaklar için daha uygun olduğuna karar verdik. Astar atma işlemini çocuklar için yapılan oyuncaklarda uygulamayacağız ama bu ağaca astar atılarak güzel bir bitiş elde edilebilir. İlginç bir bilgi de kavağın kibrit yapımında kullanılıyor oluşu.

Ihlamur: Ihlamur kalbimizi fethetti denebilir! Ihlamur diğer iki ağaçtan daha sert ama kolay işlenecek kadar da yumuşak. Bir de istenen ölçüde bulunabiliyor. Kavak biraz daha ince plakalar halinde bulunuyordu halbuki. Ihlamurun dikkatimi çeken bir diğer yanı da şeritte keserken ekmek gibi kokması! Ya da ekmek fırını demek daha doğru olur. Hmmm, enfes!

Dişbudak: Dişbudak sert bir ağaç. Ağırlığından bile anlaşılıyor bu oturaklı havası. Blok yapımı için çok uygun. Fazla zımpara istemiyor ve bittiğinde kaymak gibi oluyor. Çok güzel, çok. Ahşapla yeni tanışan biri için çetin olabilir ama biraz çalışmış olanlar ve bir de tabi sabırlı olanlar bu ağaçla çalışmayı tercih edebilir.

Teknik bilgi şimdilik bu kadar. Süreç içinde başka bilgiler de paylaşacağız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder